Homepage - Offerte Aanvraag - Partners - Contact

Menu VakantieHawaii:

Informatie Hawaii
Huwelijksreis Hawaii
What to do in Hawaii?
Geschiedenis Hawaii
Klimaat & weer
Feesten & festivals
De eilanden

Vakantie Hawaii boeken?

- Auto rondreis Hawaii
- Island hoppen Hawaii
- Hawaii i.c.m. Australië
- Hawaii i.c.m. California
- Autohuur, Hotels en meer 

Bekijk hier alle reizen ...

Maatwerk Rondreis Hawaii?

Vraag vrijblijvend online een offerte aan en geef uw wensen door. Wij maken een offerte op maat. Deze ontvangt u per email.

De eilanden van Hawaii:

Oahu
Kauai
Lanai
Maui
Molokai
Big island

Tip: Lonely planet

Koop de Lonely planet Hawaii via Bol.com

 

Vakantie Oahu, Hawaii?

Oahu is het op twee na grootste eiland, met de steden Waikiki en Honolulu aan de zuidkust. Oahu betekent plaats van samenkomst. Meer dan 75% van de bevolking van Hawaii (ongeveer 850.000 mensen) woont op dit eiland. Op dit eiland zijn tevens de meeste toeristen te vinden. Het is het derde eiland in grootte, met een totaal landoppervlak van 1600 km². Het eiland is 71 km lang en 48 km breed. Het heeft een kustlijn van 366 km.

Honolulu is een levendige ruim opgezette wereldstad, waar mensen van allerlei nationaliteiten wonen. Het is tevens sinds het midden van de 19e eeuw de hoofdstad van Hawaii. Honolulu betekent beschermde baai. Het centrum van deze stad is verrassend klein en bestaat uit de waterkant met de Aloha Tower, havenwijk, zakenwijk, Chinatown en het Capital district. Daar bevindt zich het enige koninklijke paleis in de Verenigde Staten: Iolani Palace uit 1882. Vlakbij staat ook het bekende standbeeld van koning Kamehameha. 
Waikiki beach, Honolulu

Westelijk van de stad ligt de internationale luchthaven en Pearl Harbor. Deze baai ligt ongeveer 11 km van het centrum van Honolulu en heeft altijd een belangrijke rol gespeeld. Eerst voor de parels en als haven voor de handel, daarna als militair gebied. Dit leidde tijdens de Tweede Wereldoorlog op 7 december 1941 tot de bekende Japanse luchtaanval. Deze aanval wordt sinds 1962 herdacht met het USS Arizona Memorial, een helder wit monument van beton en staal dat verankerd ligt boven het wrak van een slagschip dat die dag zonk. Hierbij verloren 1177 mariniers het leven. Dit monument trekt veel toeristen.

Waikiki de hotelwijk ligt aan het wereldberoemde Waikiki Beach. Dit 4 km lange strand bestaat uit een aantal buigende stranden met aan het eind Diamond Head, de lang uitgedoofde vulkaan. Hier bevinden zich de hotels, dansshows en het uitgangsleven. Waikiki ligt in de luwte van de bergen. Het is er meestal droog en zonnig.

Oahu heeft echter veel meer te bieden dan deze twee steden. Het grootste deel van het eiland is landelijk en rustig. Overal zijn historische bezienswaardigheden en prachtige parken en tuinen. De natuur is schitterend en de fameuze branding aan de noordkust trekt veel surfers. In het noordoosten overheerst de jungle en de bergen.

In de winter is Oahu het centrum van het golfsurfen. De noordwestkust (North Shore) wordt gedurende de wintermaanden bevolkt door vele golfsurfprofessionals die strijden om de 'Triple Crown of Surfing', een wedstrijd die gehouden wordt bij de stranden van Haleiwa, Sunset en Banzai Pipeline.

Pipeline, Hawaii

 

Offerte op maat?

Vraag vrijblijvend online een maatwerk offerte aan (en geef uw wensen door). u ontvangt dan (vrijblijvend) per email een offerte.

 

vraag een offerta aan!