Homepage - Offerte Aanvraag - Partners - Contact

Menu VakantieHawaii:

Informatie Hawaii
Huwelijksreis Hawaii
What to do in Hawaii?
Geschiedenis Hawaii
Klimaat & weer
Feesten & festivals
De eilanden

Vakantie Hawaii boeken?

- Auto rondreis Hawaii
- Island hoppen Hawaii
- Hawaii i.c.m. Australië
- Hawaii i.c.m. California
- Autohuur, Hotels en meer 

Bekijk hier alle reizen ...

Maatwerk Rondreis Hawaii?

Vraag vrijblijvend online een offerte aan en geef uw wensen door. Wij maken een offerte op maat. Deze ontvangt u per email.

De eilanden van Hawaii:

Oahu
Kauai
Lanai
Maui
Molokai
Big island

Tip: Lonely planet

Koop de Lonely planet Hawaii via Bol.com

 

Vakantie Maui?

Maui is het tweede grootste eiland en heeft als bijnaam het 'eiland der valleien'. Het is vernoemd naar de halfgod 'Maui'. Het eiland werd gevormd door het samensmelten van twee vulkanen bij wat nu de Central Valley genoemd wordt. Dit verklaart de aparte vorm van dit eiland. Er wordt ook wel gezegd dat het eiland de vorm heeft van het hoofd en bovenlichaam van de halfgod.

 De bewoners van Maui beweren dat de zon nergens helderder schijnt en zeggen dan ook 'Maui no ka oi', wat 'Maui is het beste' betekent. Maui is na Oahu de populairste vakantiebestemming van Hawaii. Op Maui tref je rust en een zeer uitbundig natuurschoon. In een sprookjesachtig berglandschap wordt de unieke flora afgewisseld door talrijke watervallen, steile rotskusten en lange witte zandstranden.

Maui is zich de laatste 20 jaar steeds meer op het toerisme gaan richten. Belangrijke vakantieplaatsen zijn Ka'anapali en Kapalua in het noordwesten. Wailea, Kihei en Makena aan de zuidwestkust zijn gelegen aan mooie stranden, waar het heldere water zeer geschikt is om te snorkelen en duiken. Het vliegveld bevindt zich in Kahului. Het gezellige historische stadje Lahaina was voorheen het centrum van de walvisvaart in de Pacific en is ook zo'n 25 jaar hoofdstad van Hawaii geweest. Van november t/m maart kan je vanaf hier de bultruggen (humpback whales) zien.

Het eiland biedt twee schitterende tochten. De bochtige weg langs de groene noordoostkust naar Hana en de tocht naar de Haleakala krater, de grootste slapende vulkaan ter wereld. Onderweg ziet u een aantal prachtige en zeldzame bloemen, waaronder de 'silversword'. Het landschap van Maui wordt gedomineerd door deze grote berg aan de ene kant en de West Maui Mountains aan de andere kant. Hoog in deze laatste bergen ligt het Iao Valley State Park met de opmerkelijke 'Needle'. Ook het koele, groene binnenland is interessant. In deze valleien vol ananas en suikerriet wonen de 'paniolos' (hawaiiaanse cowboys) op hun ranches.

Offerte op maat?

Vraag vrijblijvend online een maatwerk offerte aan (en geef uw wensen door). U ontvangt dan (vrijblijvend) per email een offerte geheel op maat. Inclusief prijzen en reisplanning.

vraag een offerta aan!