Homepage - Offerte Aanvraag - Partners - Contact

Menu VakantieHawaii:

Informatie Hawaii
Huwelijksreis Hawaii
What to do in Hawaii?
Geschiedenis Hawaii
Klimaat & weer
Feesten & festivals
De eilanden

Vakantie Hawaii boeken?

- Auto rondreis Hawaii
- Island hoppen Hawaii
- Hawaii i.c.m. Australië
- Hawaii i.c.m. California
- Autohuur, Hotels en meer 

Bekijk hier alle reizen ...

Maatwerk Rondreis Hawaii?

Vraag vrijblijvend online een offerte aan en geef uw wensen door. Wij maken een offerte op maat. Deze ontvangt u per email.

De eilanden van Hawaii:

Oahu
Kauai
Lanai
Maui
Molokai
Big island

Tip: Lonely planet

Koop de Lonely planet Hawaii via Bol.com

Vakantie Kauai, Hawaii?

Dit "eiland der tuinen" wordt als het mooiste van de hele eilandenketen beschouwd. Het is het vierde grootste eiland uit de groep. Kauai is één van de oudste eilanden en bezit veel natuurschoon, lange witte zandstranden, regenwouden en watervallen. De eeuwenlange weersinvloeden hebben Kauai tot een rond tropisch groen paradijs gevormd. Dit eiland is dan ook zeer geliefd bij filmmakers. Succesvolle films als 'South Pacific' en 'Jurassic Park' werden hier opgenomen.

Op 11 september 1992 raasde orkaan Iniki over het eiland en richtte grote schade aan. In snel tempo begon men met de restauratie en Kauai maakte een snelle comeback. Alhoewel sommige eeuwen-oude 'natuurlijke' bezienswaardigheden nog niet hersteld zijn.

Water is er in overvloed op dit eiland want de 1598 meter hoge Mount Waialeale is de vochtigste plaats ter wereld met een neerslag van 12 meter per jaar. In deze vochtige kom bevindt zich ook een groot moeras Alaka'i Swamp met zijn specifieke flora en fauna. Het water dat over de rand stroomt beland in één van de zeven rivieren. Kauai is het enige Hawaii eiland met een bevaarbare rivier, Wailua River.

Lihue in het zuidoosten is het economische en bestuurlijke centrum. Hier wonen de meeste inwoners en bevindt zich het vliegveld. Rond het eiland loopt een belangrijke hoofdweg in de vorm van een hoefijzer eindigt bij Kokee State Park en Ke'e Beach. De toeristencentra bevinden zich in Poipu, Kapa'a. In het noorden bevindt zich nog het luxe toeristenoord Princeville en het mooie Hanalei. Kauai staat ook bekend vanwege de indrukwekkende Waimea Canyon, ook wel Grand Canyon van de Pacific genoemd. Verder zijn er de noordwestkust en de Na'Pali kust, meer dan 1 kilometer hoge loodrechte zeekliffen.

Volgens legendes woonden er voor de kolonisatie al bewoners op dit eiland, de menehune, een klein, ijverig, maar schuw volkje. Zij bouwden 's nachts, want volgens de legende veranderde zonlicht ze in steen. Er zijn aanwijzingen dat dit volk van liliputters werkelijk bestaan heeft.

Vanaf Kauai is het 'verboden eiland' Niihau te zien. Dit eiland wordt bewoond door 125 volbloed Hawaiianen en is niet toegankelijk voor bezoekers (tenzij uitgenodigd) Het eiland is in handen van de Robinson familie. Deze familie heeft voor dit isolement gekozen om de oorspronkelijke cultuur te behouden. Het eiland is zelfvoorzienend. De bewoners zijn vrij om het eiland te verlaten, maar hebben gekozen om op dit eiland, vrij van invloeden buitenaf, te blijven wonen. Het eiland staat bekend om haar prachtige schelpensieraden.

Offerte op maat?

Vraag vrijblijvend online een maatwerk offerte aan (en geef uw wensen door). U ontvangt dan (vrijblijvend) per email een offerte geheel op maat. Inclusief prijzen en reisplanning.

 

vraag een offerta aan!