Homepage - Offerte Aanvraag - Partners - Contact

Menu VakantieHawaii:

Informatie Hawaii
Huwelijksreis Hawaii
What to do in Hawaii?
Geschiedenis Hawaii
Klimaat & weer
Feesten & festivals
De eilanden

Vakantie Hawaii boeken?

- Auto rondreis Hawaii
- Island hoppen Hawaii
- Hawaii i.c.m. Australië
- Hawaii i.c.m. California
- Autohuur, Hotels en meer 

Bekijk hier alle reizen ...

Maatwerk Rondreis Hawaii?

Vraag vrijblijvend online een offerte aan en geef uw wensen door. Wij maken een offerte op maat. Deze ontvangt u per email.

De eilanden van Hawaii:

Oahu
Kauai
Lanai
Maui
Molokai
Big island

Tip: Lonely planet

Koop de Lonely planet Hawaii via Bol.com

 

Vakantie Hawaii, The Big Island?

Het eiland Hawaii staat beter bekend als 'The Big Island' en niet alleen om verwarring met de naam van de gehele staat te voorkomen. Het heeft een oppervlakte van 10.450 km², meer dan alle andere eilanden samen. Geologisch gezien is het eiland nog jong. De aarde is nog niet tot rust gekomen. Er zijn nog regelmatig vulkaanuitbarstingen. Door de uitstromende lava wordt het eiland in het zuiden en zuidoosten nog steeds groter. Andere bijnamen zijn: het orchidee-eiland en het vulkaaneiland.

Big Island was de bakermat van de Hawaiiaanse beschaving. Het eerste eiland waar vermoedelijk volken elders uit Polynesië landden en de geboorteplaats van koning Kamehameha. Van hieruit veroverde hij de andere eilanden en bracht ze onder één bestuur. Kapitein James Cook belandde hier in 1778 en kwam ook op dit eiland zo onfortuinlijk aan zijn eind bij Kealakekua Bay aan de westkust.

 

Het eiland biedt een grote verscheidenheid aan natuurschoon, landschappen en klimaattypen. Er zijn sombere lavawoestijnen en weelderige tropische regenwouden, rustige stranden en sneeuwbedekte bergen, enorme veehouderijen, kleine tuinen met orchideeën, oude resten van de Polynesische beschaving en futuristische observatoria waar men de geheimen van de ruimte tracht te ontsluieren. Op het eiland bevinden zich vele bergen. Mauna Loa vormt met zijn ongelooflijke massa een groot deel van dit eiland. Mauna Kea is het hoogst met zijn 4185 meter hoge vaak besneeuwde top. Tussen deze twee bergen bevindt zich Saddle Road. Kilauea in het nationale vulkanenpark is 's werelds meest actieve vulkaan.

Big Island bestaat niet alleen uit ongerepte natuur. Hilo is met 42.000 inwoners de op één na grootste stad van Hawaii. Hier valt dagelijks erg veel regen, wat duidelijk te zien is in de prachtige flora en regenbogen. De regen schrikt echter wel toeristen af. Het zonnige Kona(westen) en Kohala(noorden) bieden de meest extravagante vakantiecentra van de hele staat. Zij zijn de toeristische trekpleisters. Aan de noordwestkust zijn niet alleen vakantiecentra te vinden, maar ook oude visvijvers, rotstekeningen, tempels(heiau) en andere herinneringen aan het verleden.

Waimea in het noorden is 'paniolo' (cowboy)land op zijn Hawaiiaans. Hier bevinden zich ranges, waaronder één van 's werelds grootste veehouderijen van Amerika, de Parker Ranch. Hamakua beslaat de noordoostkust, het gebied ten noorden van Hilo tot de prachtige Waipio Valley. Hier vind je indrukwekkende zeekliffen, watervallen in een tropische omgeving. Ten zuiden van Hilo bevindt zich Puna, een gebied met lavavelden, regenwouden en een woeste kustlijn.

Offerte op maat?

Vraag vrijblijvend online een maatwerk offerte aan (en geef uw wensen door). u ontvangt dan (vrijblijvend) per email een offerte.

vraag een offerta aan!