Homepage - Offerte Aanvraag - Partners - Contact

Menu VakantieHawaii:

Informatie Hawaii
Huwelijksreis Hawaii
What to do in Hawaii?
Geschiedenis Hawaii
Klimaat & weer
Feesten & festivals
De eilanden

Vakantie Hawaii boeken?

- Auto rondreis Hawaii
- Island hoppen Hawaii
- Hawaii i.c.m. Australië
- Hawaii i.c.m. California
- Autohuur, Hotels en meer 

Bekijk hier alle reizen ...

Maatwerk Rondreis Hawaii?

Vraag vrijblijvend online een offerte aan en geef uw wensen door. Wij maken een offerte op maat. Deze ontvangt u per email.

De eilanden van Hawaii:

Oahu
Kauai
Lanai
Maui
Molokai
Big island

Tip: Lonely planet

Koop de Lonely planet Hawaii via Bol.com

 

Klimaat & weer Hawaii

Het klimaat in Hawaii wordt sterk bepaald door de haast immer aanwezige ’tradewinds’ uit het noordoosten. Deze natuurlijke airconditioner zorgt voor een verkoelende bries en mooie wolkenpartijen, waardoor het nooit drukkend heet wordt, zoals dat vaak in de tropen wel het geval is. De temperatuur ligt het gehele jaar om en nabij 27 º C.

Oftewel: 100% zon garantie

 

Nat in het noordoosten

De met zeevocht geladen wolken drijven vanuit het noordoosten tegen de flanken van de bergen op, worden omhoog geduwd en laten hun inhoud als regen vallen, vaak als een korte hevige douche. Aan de noordoostzijde vinden we dan ook zeer natte gebieden, waarvan sommige tot de regenrijkste op aarde gerekend worden.

Droog in het westen

Beneden aan de kust is het meestal overdag droog maar regent het ‘s nachts. Bijna iedere dag herhaalt dit patroon zich waardoor er een rijke vegetatie heeft kunnen ontstaan. Aan de westzijde van de eilanden, in de regenschaduw van het gebergte, valt weinig tot zeer weinig neerslag, waardoor soms semi-woestijnachtige landschappen zijn ontstaan. Op grote hoogte kan het natuurlijk wel flink afkoelen, met name ook door de harde wind. Houdt u daar rekening mee bij wandelingen op de vulkanen. De temperatuur van het zeewater ligt om en nabij 27 °C.

Grafiek

De onderstaande grafiek toont het klimaat in de regio rond Honolulu.


Offerte op maat?

Vraag online een maatwerk offerte aan (en geef uw wensen door)

vraag een offerta aan!