Homepage - Offerte Aanvraag - Partners - Contact

Menu VakantieHawaii:

Informatie Hawaii
Huwelijksreis Hawaii
What to do in Hawaii?
Geschiedenis Hawaii
Klimaat & weer
Feesten & festivals
De eilanden

Vakantie Hawaii boeken?

- Auto rondreis Hawaii
- Island hoppen Hawaii
- Hawaii i.c.m. Australië
- Hawaii i.c.m. California
- Autohuur, Hotels en meer 

Bekijk hier alle reizen ...

Maatwerk Rondreis Hawaii?

Vraag vrijblijvend online een offerte aan en geef uw wensen door. Wij maken een offerte op maat. Deze ontvangt u per email.

De eilanden van Hawaii:

Oahu
Kauai
Lanai
Maui
Molokai
Big island

Tip: Lonely planet

Koop de Lonely planet Hawaii via Bol.com

 

Informatie Hawaii

Wie kent niet de bijna mythische naam van de archipel in de Pacific: Hawaii. Het staat voor zon, strand, palmbomen en een diversiteit aan natuurschoon. De archipel bestaat uit de eilanden Oahu, Maui, Kauai, Molokaien en Big Island Hawaii.

Elk eiland heeft zijn eigen identiteit en biedt de reiziger steeds weer iets nieuws. Van lavastromen tot hoge golven, van golfbanen tot regenwouden, van eeuwige sneeuw tot vulkanische droogte: Hawaii heeft het allemaal.Oahu is het eiland met de meeste inwoners, met stranden als Waikiki en Sunset Beach en een veelvoud aan culturen die zich in het drukke zakenleven van Honolulu mengen. De wolkenkrabbers aan de kust verraden een drukke welvaartsmaatschappij die bruist van de energie. De North Shore van Oahu daarentegen is verboden terrein voor hoogbouw en heeft nog altijd zijn oude karakter weten te bewaren. Veel houten hutjes en kleine huizen zorgen voor een gezellige sfeer. De Haleakala is de slapende vulkaan op Maui, waar zich ook een sterrenwacht bevindt. Wil je naar een echt bloemenland, dan moet je naar Kauai gaan.Het klimaat is overwegend subtropisch. De zomer duurt van november tot april, winter is het vanaf mei tot oktober. In de zomer staat er veel swell (in normaal Nederlands: golven) wat Hawaii tot een Mekka maakt voor wind- en golfsurfers. De wintermaanden zijn kalmer maar met meer wind.

Informatie Hawaii

- Landoppervlak 16.705 km²
- Aantal inwoners: ongeveer 1,2 miljoen
- Aantal eilanden 132
- Aantal bewoonde eilanden 8
- Inwoners per km² 66
- Hoofdeiland Oahu
- Hoofdstad Honolulu
- Inwoners op het hoofdeiland 77%
- Taal: Amerikaans Engels
- Klimaat Hawaii: Tropisch klimaat, gemiddeld 25 graden
- Tijdsverschil: 11 uur vroeger
- Munteenheid: Amerikaanse dollar
- Inentingen: niet verplicht
- Electriciteit: 110 volt/ 60Hz, driepolig stopcontact
- Visum Hawaii: ter plekke een toeristenvisum voor max. 3 maanden. Kijk voor info op de site van de Amerikaanse ambassade

 

Vakantie Hawaii? Enkele Highlights!

Naast een kennismaking met de fascinerende Hawaiiaanse cultuur, het aanschouwen van imposante vulkanen, wandelen door de unieke natuur en het spotten van walvissen valt er nog veel meer te beleven op Hawaii.

Bezoek bijvoorbeeld het legendarische Pearl Harbor op Oahu of ga eens kijken op een ranch, zoals Parker Ranch op Big Island Hawaï. Of wat dacht je van een boottocht door de jungle op de Wailua rivier langs watervallen en grotten.

Een hotspot op Hawaii is het populaire Waikiki beach, enkele kilometers ten oosten van de hoofdstad Honolulu, genomineerd tot een van de mooiste 25 steden ter wereld! Maar ook de bekende surfstranden, zoals Sunset Beach op Oahu zijn een bekende trekpleister op Hawaii, die in de top 10 beste surflocaties ter wereld staat.

Waikiki beach, Honolulu Hawaii

De eilanden van Hawaii

Hawaii, de Hawaiiaanse eilanden vormen door de prachtige natuur en het aangename klimaat een ideale vakantiebestemming. De eilanden liggen midden in de Stille Oceaan. Hawaii is een archipel van honderden vulkanische eilanden die zich uitstrekt over een gebied groter dan Europa. De volgende zes eilanden kunt u bezoeken: Oahu, Maui, Kauai, Hawaii (Big Island), Molokai en Lanai. Elk eiland heeft iets aparts te bieden, het best kunt u daarom een combinatie maken van eilanden. Op Hawaii vindt u zoveel natuur als u wenst, altijd uitstekende reisfaciliteiten zoals een moderne infrastructuur en luxe hotels. Het is een echt vakantie paradijs en voor velen gaat een droom in vervulling!Top to see places

• Waikiki Beach, Pearl Harbor, de ananas plantages van Dole en Hawaiiaanse cultuur in het Bishop Museum en het Polynesian Cultural Centre op Oahu;
• Wilde orchideeën en "whalewatching" op Maui;
• Vulkaankraters, lavastromen, cattle-ranches en rijstvelden op Hawaii (Big Island);
• Jungle, spectaculaire canyon en messcherpe zeekliffen op Kauai;
• Hawaiiaanse traditie en steile zeekliffen op Molokai.
Lees verder

Het landschap van Hawaii

De van oorsprong vulkanische eilanden van Hawaii rijzen hoog uit de oceaan. De eilanden zijn weelderig begroeid en doorsneden met spectaculaire kloven en valleien. Er zijn prachtige stranden. Het landschap is gevarieerd - woestijnachtig, grasland, moeras, regenwoud en hooggebergte.

Flora van Hawaii

De flora & fauna is uniek - rond 90% van de op Hawaii levende soorten komen nergens anders ter wereld voor. Geologisch geldt hier de overtreffende trap - de Kilauea is de meest actieve vulkaan, de Haleakala is de grootste slapende vulkaan, de Mauna Kea is de hoogste berg gemeten vanaf de zeebodem en op Molokai vinden we de hoogste zeekliffen ter wereld. Het hele jaar is het klimaat aangenaam.

Fauna van Hawaii

In Hawaii leven een groot aantal zeldzame dieren, waaronder veel vogels en reptielen. In de wintermaanden leven voor de kust walvissen. De beroemdste zijn de bultrug walvissen die u van december tot april gemakkelijk kunt zien.

Vulkanen en nationale parken

Een van de grote attracties van Hawaii zijn de vulkanen. Op Maui vindt u de grootste slapende vulkaan, de Haleakala. Op de Big Island ligt de meest actieve vulkaan ter wereld, de Kilauea. Hawaii (Big Island) is het jongste maar ook grootste eiland en groeit nog steeds. Oostelijk van Hawaii groeit een nieuw eiland, Loihi. Het toekomstige eiland ligt nu nog 1000 meter onder water, maar constante erupties brengen het dichter en dichter bij het wateroppervlak.

Geschiedening van Hawaii

Hawaii vormt het noordelijkste punt van de Polynesische driehoek, die zich zuidwaarts uitstrekt naar Nieuw Zeeland en het Paaseiland. De oorspronkelijke bewoners De Polynesiërs komen van oorsprong uit Zuidoost-Azië en legden met hun enorme kano's grote afstanden af over de Stille Oceaan. De Polynesiërs bereikten eerst Fiji (rond 1500 v.C.). Van hieruit zeilden de Polynesiërs naar een groot aantal eilanden in de Pacific, waaronder Tonga, de Cook-eilanden, Frans-Polynesië, Samoa, het Paaseiland, Nieuw-Zeeland en uiteindelijk rond 600 n.C. ook Hawaii.

Cultuur van Hawaii

Op Hawaii bestaan twee grote cultuurstromen naast elkaar, de moderne Amerikaanse en de traditionele Hawaiiaanse. Deze laatste is van oorsprong Polynesisch - door de eeuwen heen verrijkt door de vele immigranten uit verre landen van China tot Portugal. Interessant en ook aangenaam is, dat de invloed van het moderne Amerika niet zo sterk is dat de eilanden cultureel totaal overspoeld zijn. De oude tradities zijn bewaard gebleven en hebben een gelijkwaardig bestaan.

vraag een offerta aan!